Ai o firma de construcţii ? Hai sa cauţi la noi ofertele pentru materiale.

Esti un distribuitor de materiale de construcţii ? Iţi putem promova afacerea gratis. Prezinta-ti oferta pe site si lasa-i pe altii sa te contacteze.

Esti un expert in constructii si cunosti foarte multe despre materialele de constructii ? Stii sa explici diferenta dintre polistiren expandat si extrudat ? Posteaza un articol si alţii iţi vor multumi sau...te vor angaja.

Pur si simplu esti ca mine, vrei sa stii diferentele intre diferite materiale, preturile, ce este mai bun pentru casa ta ? Cauta raspunsul pe-aici si...daca nu-l gasesti, pune o intrebare. Indiferent daca ai o firma de constructii sau ai doar o intrebare, imi poti scrie la grohotis {at} yahoo . com

Thursday, April 3, 2008

Caramida

După multe negocieri, discuţii, cu argumente de ambele părţi, cu zile intregi de căutat pe Internet, de intrebat prietenii si cunostintele, am decis sa ne facem casa din cărămidă (cealalta alternativa era pe structura usoara, cu pereţi din OSB).

Cărămida....bineinţeles ca poate fi si ea de multe feluri, deci problema deciziei continuă. Cea mai folosită recent este cărămida asa-numită "economică". Se numeste "cărămidă economică" sau cărămidă rapidă pentru ca se construieste mai rapid, fiind vorba de bucati mai mari decat caramida folosita in constructii in urma cu 20-30 de ani. (De exemplu, un bloc de Cărămida Porotherm are dimensiuni de aproximativ 375 x 250 x 238 mm.)

Cărămida pe care am folosit-o noi pentru pereţii portanţi este cărămida de Sătuc, după numele localitatii din care provine, Satuc - Jud. Buzau. Se construieste rapid si pare rezistentă, singura problema la pereti a fost legată de muncitori, care au considerat ca nu este necesar sa alinieze perfect cărămizile, drept care aspectul peretelui difera putin de aspectul caselor englezesti, cu caramida aparenta, unde toate bucatile sunt perfect aliniate.

Cărămida Porotherm pare fi o altă alternativă foarte bună, desi putin mai scumpă. Datorită aparitiei recente pe piaţă, nu se cunoaste insă comportamentul in timp al acestor cărămizi.

No comments: